Ağız ve Diş Sağlığı - Biruni Üniversitesi

Ağız ve Diş Sağlığı

    Ağız ve Diş Sağlığı


    Programın amacı, diş hekimi tarafından düzenlenen ağız boşluğu ve çene rahatsızlıklarının tedavisi esnasında diş hekimine yardımcı olan, ağız diş sağlığı bilincinin geliştirilmesi için gerekli temel bilgilerin hastaya aktarılmasının yanı sıra diş hekimi gözetiminde koruyucu diş hekimliği uygulamaları yapmaya yetkili teknik personel yetiştirmektir.
    Toplumumuzun gelişen eğitim ve kültür düzeyi sağlıklı olma bilincini de arttırmaktadır. Bu anlamda ağız ve diş sağlığı tıbbın gelişen önemli bir alanıdır. Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri, ağız boşluğu ve çene rahatsızlıklarının tedavisi esnasında diş hekimine yardımcı olan, ağız diş sağlığı bilincinin geliştirilmesi için gerekli temel bilgilerin hastaya aktarılmasının yanı sıra diş hekimi gözetiminde koruyucu diş hekimliği uygulamaları yapmaya yetkili teknik personeldir. Ağız ve Diş Sağlığı programının amacı; her geçen gün artan diş sağlığı alanında ihtiyaç duyulan ön lisans düzeyinde eğitim görmüş, bilgili, tecrübeli, diş hekimine yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

    Amaç ve Kapsam

    Toplumumuzun gelişen eğitim ve kültür düzeyi sağlıklı olma bilincini de arttırmaktadır. Bu anlamda ağız ve diş sağlığı tıbbın gelişen önemli bir alanıdır. Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri, diş hekimi tarafından düzenlenen ağız boşluğu ve çene rahatsızlıklarının tedavisi esnasında diş hekimine yardımcı olan, ağız diş sağlığı bilincinin geliştirilmesi için gerekli temel bilgilerin hastaya aktarılmasının yanı sıra diş hekimi gözetiminde koruyucu diş hekimliği uygulamaları yapmaya yetkili teknik personeldir. Ağız ve Diş Sağlığı Programının amacı; her geçen gün artan diş sağlığı alanında ihtiyaç duyulan ön lisans düzeyinde eğitim görmüş, bilgili, tecrübeli, diş hekimine yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

    Eğitimin İçeriği ve Stajlar

    Ağız ve Diş Sağlığı Programında, 2 yıllık eğitim süresince öğrencilere, Ağız ve Diş Anatomisi, Ağız ve Diş Fizyolojisi, Diş Morfolojisi, Diş Hekimliğinde Madde ve Araç Bilgisi, Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahi, Diş Hekimliğinde Protez, Oral Diagnoz-Radyoloji ve Koruyucu Diş Hekimliği gibi alan dersleri verilmektedir. Öğrencilere yaptırılacak klinik stajlar ve yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri yoluyla profesyonel yaşama hazırlanacakları bir kariyer planlaması olanağı sunulacaktır.

    İş ve Kariyer Olanakları

    Ağız ve Diş Sağlığı Programından mezun olan öğrencilere ‘‘Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri’’ unvanı verilmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarında çalışabilirler. Ağız ve Diş Sağlığı Programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumlar İşletmeciliği, Sağlık Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.


Son güncelleme tarihi 2 Ağustos 2021 Pts., saat 16:37