Bilgisayar Programcılığı - Biruni Üniversitesi

Bilgisayar Programcılığı

    Bilgisayar Programcılığı


    2019 yılında kurulan, Biruni Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı Programı, çağdaş gelişmeler ışığında oluşturulmuştur. Hazırlanan eğitim programı iki yıldır. Öğrenciler, bölüme lise sonrası Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS-4 puanı ile girmektedirler. Mesleki dersler, seçmeli dersler, seminerler ve uygulama çalışmalarını kapsamaktadır. Dört yarıyıl sonunda programımızdan mezun olan öğrenciler, ön lisans diploması alarak Bilgisayar Programlama Teknikeri Meslek Elemanı Unvanını kazanırlar.

    Amaçlar ve Kapsam

    Bilişim alanında her gün artan ihtiyaca hem teorik hem de pratik becerileriyle sektörde konusunda uzmanlaşan yazılımcılar ve teknik destek elemanı olarak çalışabilecek teknikerler yetiştirmektir. Ayrıca, toplumun hızla gelişen bilgisayar teknolojilerine uyum sağlayabilmesi, gerek duyulan bilgi toplama ve toplanan bu bilgileri işleme ile ilgili konulardaki problemler karşısında da hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

    Eğitim İçeriği ve Stajlar

    Teknik eleman açığının kapatılması amacı ile, öğrencilerimize, gerek sistem tasarımı, geliştirilmesi, gerekse bilgisayar ağları kurulması ve yönetimi, sistem ve veri tabanları yöneticiliği, internet sayfalarının hazırlanması ve sunumu alanlarında dersler verilmektedir.Görsel programlama, veri tabanı yönetimi, internet programcılığı, işletim sistemleri, bilgisayar donanımı gibi bilişim teknolojilerinde en fazla gereksinim duyulan konular ders programlarına bağlı olarak öğrencilere aktarılmakta ve, pratik sağlama açısından bu bilgiler, bilgisayar laboratuvarlarında uygulanarak tam öğrenme gerçekleşir.

    İş ve Kariyer Olanakları

    Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olan öğrenciler ‘Bilgisayar Programlama Teknikeri’ unvanını alırlar. Bilgisayar programcılığı programı mezunları devlet kurumlarında ve özel sektörde bilgisayar programcısı veya bilgisayar teknikeri unvanı ile çalışabilirler. Bunun yanı sıra program mezunları bilişim sektöründe yer alan firma ve şirketlerin yazılım veya bilgi işlem departmanlarında bilgisayar programcısı, sistem destek elemanı, bilgisayar eğitmeni, yazılım uzmanı, yazılım test uzmanı, uygulama programcısı, ağ sorumlusu, analist programcı, teknik danışman, web tasarımcısı, internet programcısı, yazılım koordinatörü, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve proje müdürü olarak istihdam edilebilmektedir veya kendi işlerini gerçekleştirebilirler.


Son güncelleme tarihi 29 Temmuz 2021 Per., saat 18:33