Ön Lisans (2 Yıllık) Öğrencilerimizi Bekleyen Fırsatlar - Biruni Üniversitesi

Yayın Tarihi :
    05 Ağu 2021 Perşembe
Ön Lisans (2 Yıllık) Öğrencilerimizi Bekleyen Fırsatlar

Ön Lisans Öğrencileri, DGS (Dikey Geçiş Sınavı)’ ye hazırlanıp, yeterli puanı aldıkları takdirde kendi programlarına uygun olan lisans programlarını tercih ederek eğitimlerini 4 yıla tamamlayabilirler. Biruni Üniversitesi Ön Lisans (2 Yıllık) mezunları Dikey Geçiş Sınavlarında yüksek başarı gösteren üniversiteler arasında yer almaktadır.
    Ön lisansta eğitim gören öğrencilerimiz daha okurken her akademik yılın sonunda o yılki akademik başarı durumuna bakılarak, bir sonraki eğitim öğretim yılında geçerli olmak kaydıyla, 8 ay boyunca devam edecek olan “Akademik Başarı Bursu” imkanına sahip olabilmektedir.

Ön lisans öğrencileri için akademisyen olmak ulaşılmaz değildir. Ön lisans eğitimlerini Lisans eğitimine tamamladıktan sonra Eğer öğrencimizin niyeti bilim insanı olmak ise lisans diploma notu ve ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)’ e girerek yüksek bir ALES puanıyla bilim insanı olmaya adım atabilirler.