Elektronörofizyoloji Laboratuvarı - Biruni Üniversitesi

Yayın Tarihi :
    17 Mar 2021 Çarşamba
Elektronörofizyoloji Laboratuvarı

Beyin ve beyin hastalıkları dünyada en fazla araştırma konusu olan alanlardan biridir. Beyindeki davranışsal ve bilişsel fonksiyonların analizinin yapılması, fonksiyonlardaki bozulma nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların belirlenmesinin bir önemli yöntemlerinden biri elektronörofizyolojik incelemelerdir.

Biruni Üniversitesi birimlerimizden olan Elektronörofizyoloji Laboratuvarımızda Elektroensefalografi (EEG), Elektromiyografi (EMG), Görsel Uyarılmış Potansiyeller (VEP) analizinin yapılması uzman öğretim elemanları denetiminde Elektronörofizyoloji Teknisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilir. Elektronörofizyoloji Programı öğrencileri 2020-2021 eğitim yılı boyunca uygulamalı derslerine okulumuz Elektronörofizyoloji Laboratuvarında katılmışlardır.