Deprem Bölgesinde İkamet Eden Öğrencilere Ait Staj Eğitimi Durum Raporu - Biruni Üniversitesi

Deprem Bölgesinde İkamet Eden Öğrencilere Ait Staj Eğitimi Durum Raporu

Tarih : 31 Mar 2023 Cuma
Deprem Bölgesinde İkamet Eden Öğrencilere Ait Staj Eğitimi Durum Raporu

06.02.2023 tarihinde gerçekleşen 11 ili etkileyen deprem afeti sebebiyle 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılının uzaktan öğrenimle devam etmesi ve staj/işyeri uygulama eğitimlerinin yüz yüze devam edebileceği açıklanmıştır. Bununla birlikte; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 30.03.2023 tarihinde yapılan basın toplantısındaki açıklamalara istinaden yapılan Üniversitemiz Senato Toplantısı uyarınca; ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının staj ve uygulamaları ile mesleki eğitimlerine ilişkin hususların ilgili akademik birimlerin web sayfalarında ilan edilmesine karar verilmiştir. Bu bağlamda:

1. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde öğrenim gören öğrencilerimizden 70’inin ikametinin depremden etkilenen illerde bulunduğu görülmektedir.
    2. Adana’da 2 öğrenci, Adıyaman’da 8 öğrenci, Diyarbakır’da 8 öğrenci, Gaziantep’te 5 öğrenci, Hatay’da 9 öğrenci, Kahramanmaraş’ta 5 öğrenci, Kilis’te 1 öğrenci, Malatya’da 9 öğrenci, Osmaniye’de 1 öğrenci, Şanlıurfa’da ise 22 öğrenci ikamet etmektedir.
    3. Afet bölgesinde ikamet eden 23 öğrencimizin birinci sınıf öğrencisi olduğundan dolayı staj zorunluluğu bulunmamaktadır.
    4. Afet bölgesinde ikamet eden 14 öğrencimizin staj programının planlandığı ve Bahar Yarıyılı içerisinde staj eğitimine başlayacağı görülmektedir.
    5. Afet bölgesinde ikamet eden 14 öğrencimizin staj eğitimini tamamladığı görülmektedir.
    6. Afet bölgesinde ikamet eden 5 öğrencimizin staj eğitimine devam ettiği görülmektedir.
    7. Afet bölgesinde ikamet eden 4 öğrencimizin staj eğitiminin yaz dönemine planlandığı görülmektedir.
    8. Afet bölgesinde ikamet eden 10 öğrencimizin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için ders kaydı yapmadığı görülmektedir.